FORE szakmai nap az Igazságügyi Minisztérium részvételével a fogyasztóvédelem 2023. évi aktuális kérdéseiről


A FORE 2023. március 9-én szakmai rendezvényt tartott a fogyasztóvédelmi referenseknek a fogyasztóvédelem 2023. évi céljairól és a folyamatban lévő ügyekről

A FORE 2023. március 9-i a fogyasztóvédelem 2023. évi aktuális kérdései tárgyában megtartott szakmai rendezvényén Dr. Kupecki Nóra, az Igazságügyi Minisztérium (IM) alkotmányjogi jogalkotásért és fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára ismertette a személyesen megjelentekkel és az online résztvevőkkel a fogyasztóvédelem 2023. évi céljait és a folyamatban lévő ügyeket és válaszolt a jelen lévők kérdéseire.

A széles spektrumú és gondolatébresztő előadást és a kimerítő válaszokat Dr. Suhajda Zsuzsanna, a FORE alelnöke köszönte meg helyettes államtitkár asszonynak, egyidejűleg elmondta, hogy befejeződött a FORE online kérdőíves kutatása amely során a megkeresett száz fogyasztóvédelmi referens több mint fele küldte vissza a kérdésekre adott válaszait.

A szakmai rendezvény második részében a 2023. évi fogyasztóvédelmi hatósági ellenőrzési és vizsgálati program kiemelt témáiról (reklámszabályok, illetve piacfelügyeleti követelmények megtartása) folyt konzultáció a szakmai irányítást ellátó alkotmányjogi jogalkotásért és fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkárságot képviselő Dr. Eitmann Norbert főosztályvezető, Ulicsák Ádám főosztályvezető részvételével. A IM főosztályvezetői készséggel válaszoltak a korábban a FORE részére írásban megküldött, illetve a helyszínen és online szóban feltett kérdésekre.

A rendezvény a Miniszterelnökség, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Nemzeti Együttműködési Alap által támogatásával valósult meg a NEA0-KP-1-2022/2-001056 azonosító számú pályázat keretében.

Képek