Teltházas volt a BKIK-FORE-BBT szakmai konferenciája


Nagy érdeklődés mellett került sor 2023. szeptember 13-án a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), a Fogyasztóvédelmi Referens Egyesület (FORE) és a Budapesti Békéltető Testület (BBT) fogyasztóvédelmi szakmai konferenciájára

Zsúfolásig megtelt a BKIK székház VII. emeleti Széchenyi terme a „Fogyasztóvédelmi aktualitások a lehetőségek és az együttműködések tükrében” címmel 2023. szeptember 13-án megrendezett BKIK-FORE-BBT szakmai konferencián. A konferencia elsődleges célja a 2024. január 1-től megújuló békéltető testületi eljárás bemutatása és azok alkalmazására való felkészülés elősegítése volt.

A konferenciát Csókay Ákos, a BKIK főtitkára nyitotta meg, majd dr. Kupecki Nóra, az Igazságügyi Minisztérium helyettes államtitkára tartott előadást a fogyasztóvédelem kihívásairól és jövőképéről a szakmai irányító szemével. Dr. Inzelt Éva, a BBT elnöke ismertette, hogy a vállalkozásoknak mire kell készülniük a fogyasztóvédelmi törvény 2024. január 1-jei változásai miatt. Dr. Suhajda Zsuzsanna, a FORE alelnöke a fogyasztóvédelmi referensek szerepének a békéltető testületi együttműködési kötelezettségben való felértékelődéséről szólt, majd Borsfay Szilvia, a Praktiker minőségbiztosítási vezető-helyettese, az „Év fogyasztóvédelmi referense” díj birtokosa beszélt az új szabályoknak a kereskedő és a fogyasztó közötti vitarendezésre való lehetséges hatásairól. Dr. Firniksz Judit, a Vodafone Magyarország szenior szabályozási tanácsadója „Fogyasztók a digitális térben” címmel tartott előadást, dr. Hajnal Zsolt a Hajdú-Bihar Vármegyei Békéltető Testület elnöke ismertette a békéltető testületi döntések felülvizsgálatával kapcsolatos bírósági joggyakorlatot, majd dr. Farkas Norbert, a Budapest Fővárosi Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Főosztályának vezetője a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok fogyasztóvédelmi hatósági jogalkalmazásáról adott tájékoztatást.

Valamennyi előadáshoz konzultáció is kapcsolódott, amelyeken a jelenlévők szép számmal tettek fel kérdéseket az elhangzottakkal kapcsolatban.

Dr. Suhajda Zsuzsanna FORE előadás 2023 szeptember 13


Képek