Fogyasztóvédelmi kiadványaink

A panaszügyintézést, a minőségi kifogás intézését és az ügyfélszolgálatot érintő jogszabálymódosítások

A cselekvő fogyasztóvédelem érdekében szükséges egyes törvények módosításáról szóló 2022. évi LXI. törvény, valamint a kereskedelemmel és a fogyasztóvédelemmel összefüggő egyes kormányrendeletek módosításáról szóló 531/2022. (XII. 19.) Korm. rendelet 2022. december 27-től és 2023. január 4-től hatályos panaszügyintézést és ügyfélszolgálatot érintő módosulásai

Letöltés

Az építési termékek forgalomba hozatalának piacfelügyeleti feltételei

A szakmai anyag az építési termékek forgalomba hozatalának piacfelügyeleti feltételeit foglalja össze a a tervező, a gyártó, az importőr és a forgalmazó felelősségének bemutatásával.

Letöltés

A fogyasztóvédelmi intézményrendszer változásai

A 2020. évben jelentős változások történtek a fogyasztóvédelmi eljárások lefolytatásának menetében, mely köszönhető egyrészt az eljárásjogi, anyagi jogi és szervezeti módosításoknak.

Letöltés

Az általános szerződési feltételek változásai a fogyasztóvédelmi jogszabályváltozások tükrében

Az ismertető anyag célja annak elősegítése, hogy a vállalkozások általános szerződési feltételeiket összhangba hozzák a fogyasztókat megillető szavatossági és jótállási jogokra, azok érvényesítésére vonatkozó 2021. január 1-jétől hatályos rendelkezésekkel.

Letöltés

FORE Hírlevél 2020/1

* Az újjászervezett Fogyasztóvédelmi Tanács munkájában részt vesz a Fogyasztóvédelmi Referens Egyesület * Workshopot tartottunk "A fogyasztóvédelmi referensek feladatainak jó gyakorlatai"-ról * Az Élelmiszervállalkozók Verseny-képességéért Egyesület (ÉVE) szakmai napján vett részt a főtitkár * „Az on-line kereskedelemre vonatkozó fogyasztóvédelmi szabályok és azok alkalmazása” címmel workshopot tartottunk

Letöltés